Gratis Chiptuning?

Als u lang genoeg in uw auto blijft rijden nadat deze bij ons is gechiptuned, verdient u de aanschafsprijs vanzelf weer terug door de brandstofbesparing! Op de vorige pagina heeft u kunnen lezen dat wij er voor zorgen dat uw motor beter gaat presteren doordat wij de aansturing optimaliseren. Een heel mooi bijkomend voordeel is dat de auto bij gelijkblijvende rijstijl minder brandstof nodig heeft voor dezelfde prestaties. Die kostenbesparing hebben wij voor u inzichtelijk gemaakt in onderstaande grafieken.

De grafieken zijn gebaseerd op realistische waarden uit de praktijk. U zult ongetwijfeld andere bedrijven op internet vinden die wel tot 20% besparing beloven bij zogenaamde eco-tuning, maar dat is niet realistisch. Wie een beetje logisch nadenkt kan zelf ook wel bedenken dat als de autofabrikanten zoveel besparing lieten liggen ze hun werk niet goed zouden doen en al die investeringen in ontwikkeling en testwerk weggegooid geld zouden zijn. Onze cijfers zijn realistisch en gebaseerd op gelijkblijvende rijstijl. Wij hebben gerekend met de volgende brandstofprijzen: Euro95 €1,70/ltr en diesel €1,40/ltr. De grafieken zijn een indicatie en kunnen per autotype iets afwijken, maar met de alsmaar stijgende brandstofprijzen zal de grafiek aleen maar gunstiger worden.

Om uw kostenbesparing per jaar uit te lezen zoekt u eerst de grafiek op die het dichtst bij het aantal kilometers dat u per jaar rijdt komt. Vervolgens zoekt u op de horizontale as het huidige verbruik dat bij uw auto hoort. Dan trekt u een vertikale lijn naar boven totdat deze de curve snijdt van de brandstof die u gebruikt. Als u dan weer horizontaal naar links gaat komt u bij het bedrag uit dat u per jaar zou besparen als u uw auto bij ons laat chiptunen. Dus als u na het chiptunen maar lang genoeg van uw auto met het hogere vermogen blijft genieten, verdiend de investering zichzelf uiteindelijk weer terug en is de chiptuning gratis!

.