Chiptuning

In moderne auto's wordt de motor aangestuurd door de motormanagementcomputer, ook wel Engine Control Unit (ECU) genoemd. Autofabrikanten moeten een bepaalde marge aanhouden bij het programmeren van deze ECU omdat hun producten ook onder extreme condities nog goed moeten functioneren, denk bijvoorbeeld aan extreme hitte of slechte kwaliteit brandstof en olie. Ook moeten zij voldoen aan steeds strenger wordende EU emissienormen. Als u met uw auto niet van plan bent om in de Sahara of rond de Noordpool te rijden en netjes de voorgeschreven brandstof tankt, dan kan de ECU geoptimaliseerd worden met chiptuning waarmee prestatiewinst te behalen is.

Betere prestaties houden niet alleen meer vermogen en koppel in, maar ook een zuiniger brandstofverbruik bij gelijkblijvende rijstijl. Dit is mogelijk omdat de motor efficiënter gaat functioneren door de geoptimaliseerde aansturing en omdat de marges wat minder ruim genomen mogen worden. Hoeveel u per jaar aan brandstofkosten kunt besparen met chiptuning kunt u hier zien.

Dit optimaliseren doen wij niet door de kostbare ECU open te schroeven en kwetsbare chips te vervangen. Onze werkwijze is puur softwarematig en de ECU kan indien gewenst weer teruggebracht worden in de originele staat zonder sporen achter te laten.

Mocht uw auto tijdens onderhoud bij de dealer een software update krijgen waardoor de Chiptuning overschreven wordt, dan zetten wij kosteloos onze softwareaanpassing weer terug met behoud van eventuele andere updates die het motormanagement niet betreffen.


Chiptuning producten

  • Standaard Chiptuning

De brandstof-, ontstekings- en aanverwante mappen in de ECU worden vervangen door geoptimaliseerde mappen. Deze mappen zijn ontwikkeld bij andere auto's met exact hetzelfde type motor, echter wel met inachtneming van voldoende marge om de veiligheid voor de motor te waarborgen. Deze mappen zijn door onszelf ontwikkeld, dit is dus geen plug-and-play software die op bijvoorbeeld Ebay of Wehkamp-chiptuning-servers gekocht kan worden.