Carburateurs

oude-carb

De carburateur is in het huidige wagenpark aan het verdwijnen, ook bij motorfietsen, die vele jaren langer geproduceerd zijn met carburateurs, heeft brandstofinjectie zijn intrede gedaan. Met het verdwijnen van motorblokken met carburateurs lijkt ook de kennis hiervan te verdwijnen. De oudere monteurs met de kennis en ervaring om een carburateur af te stellen gaan met pensioen en langzaam verdwijnt deze vaardigheid van de markt.

Gelukkig zijn wij van Ludwig Performance petrolheads in hart en nieren en houden wij de kennis en vaardigheid om carburateurs af te stellen in ere! U kunt uw youngtimer of klassieker bij ons laten afstellen zodat deze weer uitstekend start en loopt. Of u nu alleen de stationairloop afgesteld wilt hebben of de motor volledig wil laten afstellen over het hele toerenbereik onder verschillende belastingen op onze moderne testbank, bij ons bent u aan het juiste adres.


Services

Afstellen stationairloop

Met een 4-gastester wordt de samenstelling van de uitlaatgassen geanalyseerd en aan de hand van de resultaten wordt bekeken of er met de huidige set-up een correcte stationairloop verkregen kan worden. Omdat bepaalde stationair instellingen ook invloed hebben op de rest van het toerengebied wordt er niet klakkeloos alleen stationair afgesteld maar ook naar de brandstofbehoefte voor de rest van het toerengebied gekeken.

Wellicht zijn er versleten naalden of verstopte sproeiers en als met die situatie de stationairloop wordt afgesteld is het niet ondenkbaar dat de motor bij hogere belasting een verkeerd brandstofmengsel krijgt toegediend met kans op nadelige gevolgen voor de motor. In zo'n geval is het zeer aan te raden om de auto op onze testbank volledig af te laten stellen zodat u zeker bent dat uw gekoesterde stalen ros onder alle belastingen goed loopt.

Natuurlijk is dit niet altijd het geval en als er geen vermoedens zijn van verkeerde- of versleten onderdelen, dan kunnen wij prima enkel de stationairloop voor u afstellen. Zowel de koude- als de warme start zullen daar ook veel baat bij hebben. Indien de motor gebruik maakt van meerdere carburateurs worden deze uiteraard ook met elkaar gesynchroniseerd.


Volledig afstellen op de testbank

axle-hub dyno Dit is onze meest uitgebreide service voor het afstellen van de motor. Naast het afstellen van de stationairloop en synchronisatie bij meerdere carburateurs wordt het hele toeren- en belastingbereik van de motor op de testbank geanalyseerd met een snel reagerende lambdasonde in de uitlaat. Ook de ontsteking wordt geoptimaliseerd aan de hand van metingen van de testbank.

Omdat er continu gemeten kan worden en de auto in een gecontroleerde omgeving staat is dit de beste en meest veilige manier om de motor volledig af te stellen. Ook na een motorrevisie is het zeer aan te raden om de motor op deze manier opnieuw af te laten stellen.


Revisie service

Wij hebben de kennis, vaardigheid en apparatuur in huis om uw oude carburateur te reviseren. De carburateur wordt volledig uit elkaar gehaald en ultrasoon gereinigd. Indien nodig wordt er ook nog gestraald met milde grit om hardnekkige aanslag te verwijderen. Vervolgens worden alle onderdelen beoordeeld op herbruikbaarheid en waar nodig vernieuwd. Opbouw wordt uiteraard gedaan met nieuwe pakkingen en ringen.

before

Carburateur wordt volledig uit elkaar gehaald

after Na reiniging, revisie en inbouw

Ombouw service

carb ombouw Als u de standaard carburateurs wil vervangen voor aftermarket carburateurs dan komt daar meestal aardig wat bij kijken. De brandstofvoorziening moet meestal verlegd worden en ook de gasklepbediening en eventuele choke voorziening moet aangepast of aangelegd worden. Meestal zijn er nog mechanische aanpassingen nodig aan het spruitstuk of moet er een ander spruitstuk gemonteerd worden. Wij hebben ruime ervaring met het ombouwen naar aftermarket carburateurs en zorgen ervoor dat alles vakkundig uitgevoerd wordt. Uiteraard wordt de nieuwe set-up volledig door ons afgesteld en getuned op de dyno.